Huub Boonen

Huub Boonen is klinisch psycholoog en heeft zich verder gespecialiseerd in de cliëntgerichte en experiëntiële psychotherapie en groepspsychotherapie.

Hij is lid van de Belgische Federatie van Psychologen, de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen (VVKP), en de World Association for Person-Centered and Experiential Psychotherapy and Counseling (WAPCEPC). Hij is tevens  werkend lid van de Vlaamse Vereniging voor Cliëntgerichte Psychotherapeuten en Counselors (VVCEPC). Hij is eveneens erkend als klinisch psycholoog vanuit de Psychologencommissie (erkenningsnummer: 781105775) en aangesloten bij de Psychologenkring Herkenrode.

Binnen zijn privé-praktijk biedt hij individuele psychotherapie aan aan adolescenten en volwassenen. Onder meer mensen met aanpassingsproblemen, morele of existentiele moeilijkheden, depressie en lage zelfwaardering kunnen bij Huub terecht. Consultaties binnen de privé-praktijk zijn enkel mogelijk ’s avonds op afspraak.

Daarnaast is hij sinds  2003 werkzaam in de centra voor Alcohol en ander Drugproblemen, waar hij zich specialiseerde verslavingen en in het bijzonder gedragsverslavingen, meer bepaald gamen en gokken.  Hij maakte er deel uit van het jongerenteam, waarin sterkt gezinsgericht gewerkt wordt.  Motivationele gespreksvoering en autonomie-ondersteunend werken zijn hoekstenen van zijn begeleidingen.  Sedert 2014 begon hij als onderzoeker op de UC Leuven Limburg, waar hij zich verdiepte in vroeginterventie bij overmatig gamen, gokgedrag en preventie bij jongeren en online zelfmanagementondersteuning.  Als expert in gameverslaving startte hij met CAD Rebootkamp op, een initiatief dat vanuit outdoor ervaringsleren nieuwe dynamiek kan brengen bij gameverslaving.

Tarief is vastgesteld op €60 per consultatie (1u). Tegemoetkoming door de respectievelijke mutualiteiten is voorzien.

 

 

Huub Boonen
Monerikstraat 36
3511 Kuringen
België
Phone: 0479 81 59 07
Email: huub.boonen@gmail.com
Url: http://www.linkedin.com/in/boonenhuub