UITNODIGING X-AVOND MANTELZORGVRIENDELIJK HASSELT

DONDERDAG 18 NOVEMBER 2021
Beste ambassadeurs van Hasselt Zorgstad,

Hasselt Zorgstad verbindt zorgorganisaties, overheid, kennisinstellingen, bedrijven én Hasselaren: ‘gezond zolang het kan, de beste zorg wanneer het nodig is’. Op donderdagavond 18 november brengen we onze ambassadeurs graag opnieuw rond de tafel om deze gezamenlijke ambitie waar te maken.

Door toenemende aandacht voor vermaatschappelijking van de zorg en buurtgerichte zorg wordt de druk op mantelzorgers steeds hoger. Sinds kort verwelkomen we de Mantelzorghub De Hazelmantel in Hasselt. Met deze hub trachten we in afstemming met partners en mantelzorgers een gerichte ondersteuning aan te bieden. Tegen het einde van 2021 willen we graag een mantelzorgplan op tafel hebben liggen. In dit plan willen we ons focussen op het kennen, versterken, verbinden en waarderen van Hasseltse mantelzorgers en het hulp- en dienstverleningsnetwerk rondom hun.

Deze x-avond vormt het sluitstuk van een participatief traject dat we onder begeleiding van IDROPS zijn aangegaan om de Mantelzorghub te installeren. Graag informeren we jullie over het afgelegde traject. Maar belangrijker: we hebben jullie nodig om na te denken over de uitdagingen die er liggen voor mantelzorg én vooral op welke manier we die uitdagingen kunnen aanpakken.
Het doorlopen traject en de input van deze avond zullen het actiegericht mantelzorgplan vormen dat we tussen 2022 en 2025 trachten waar te maken!
 

Meer info: zie Download hieronder
Praktisch: Donderdagavond 18/11/2021 van 19h tot 22hPXL Congress, Elfde Liniestraat 23A, HasseltInschrijven kanvia de website: www.hasseltzorgstad.beof per mail: zorgstad@hasselt.be (gelieve te vermelden met hoeveel personen je zal komen; voor- en achternaam + keuzevolgorde van gesprekstafels) Graag tot dan!
Dymfna Meynen, Schepen van de Hasselaar.
Dr. Yves Breysem, algemeen directeur Jessa Ziekenhuis.
Ben Lambrechts, algemeen directeur Hogeschool PXL.
Kimberly Schaevers, coördinator Hasselt Zorgstad.