Agentschap Zorg en GezondheidCampagne #voorelkaar
Alleen samen kunnen we een tweede golf vermijden.
Sinds de exitstrategie in België van start ging, waarbij de maatregelen beetje bij beetje versoepeld werden en we de cijfers weer zien stijgen, is het waakzaamheid geblazen. Want meer fysiek contact betekent ook een grotere kans op besmetting. In deze fase van de coronacrisis is dan ook een cruciale rol weggelegd voor contactopvolging. Door een goede opvolging kunnen we vermijden dat COVID-19 zich opnieuw snel verspreidt onder de bevolking. Vanaf 20 juli worden de Vlamingen hier nog eens aan herinnerd. Op dat moment gaat de nieuwe informatiecampagne van de Vlaamse overheid van start. Meer informatie over de campagne lees je in dit artikel.
Als zorgverlener weet jij als geen ander hoe belangrijk het is een tweede golf te vermijden. Jij speelt een belangrijke rol in het benadrukken van het belang van contactopvolging bij de burgers. We willen jou dan ook vragen om hen te stimuleren om hieraan mee te werken, #voorelkaar!
Mogen we jullie vragen deze campagne mee te ondersteunen en het materiaal hierover te gebruiken en te verspreiden binnen jullie organisatie (websites, nieuwsbrieven, consultatieruimtes,…)?
Een A3 fiche, online banners en radiospots kan je terugvinden op https://www.zorg-en-gezondheid.be/campagne-contactopvolging-bij-covid-19