Kringnieuws februari

Nieuwjaarsreceptie Herkenrode kring

Onze kring hield op 06.02 haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in het Bezoekercentrum Natuurpunt Kiewit, wat stilaan onze vaste locatie begint te worden voor onze ontmoetingen. Het bestuur blikte terug op het voorbije werkingsjaar en schetste de jaarwerking voor het komende jaar. We wisselden ook van gedachten over het beleidsplan van de eerstelijnszone Herkenrode om daarin de aandachtspunten van de lokale psychologen te benoemen zodat Koen Lowet, onze vertegenwoordiger in de Voorlopige Zorgraad deze kan benoemen.

Jaarplanning

De kring voorziet dit jaar opnieuw een aantal activiteiten om elkaar te ontmoeten.

  • 06.02 Nieuwjaarsreceptie
  • 21.04 Vormingsmoment: Hulpverlening voor kinderen en jongeren in Limburg: netwerk Ligant

Oproep: Heb je specifieke vragen die je wil voorleggen aan de mensen van Ligant, laat dit dan weten via koenlowet@gmail.com

  • 27.05 Algemene Vergadering
  • 20.10 Vormingsactiviteit: Gezondheidspsychologie: pijnklachten

Bestuurswerking

De eerste bestuursploeg komt aan het einde van haar eerste cyclus. Tijdens de Algemene Vergadering van 27.05 zal er een nieuwe ploeg aangesteld worden. We zijn dus op zoek naar vers bloed! Binnen het huidige bestuur begint er stilaan een vaste routine te komen in de taakverdeling zodat het werk goed verdeeld en haalbaar blijft voor iedereen. Wil je onze bestuurswerking komen versterken en mee werken aan de lokale verankering van ons beroep? Kom dan kennis maken tijdens onze volgende bestuursvergadering! Deze zal doorgaan op donderdag 19 maart om 20.00 in Zonhoven, Rode kruisweg 16. Graag even een seintje als je komt via bestuur@psychologenkringherkenrode.be

Lid worden van onze kring?

De Herkenrode – kring is een lokale afdeling van de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen. Lid worden van onze kring wordt je dus door lid te worden van het VVKP. Op basis van je postcode zal je ingedeeld worden in onze kring. Woon of werk je buiten onze eerstelijnszone? Dan kan je in je ledenprofiel aanduiden dat je lid wenst te worden van onze kring!

Word nu lid van VVKP!

Ben je al lid van VVKP? Vergeet dan zeker niet om tijdig je lidmaatschap te hernieuwen! Je bent hiervoor normaal uitgenodigd geweest per mail door de VVKP.

Geen mail ontvangen? Geef dan een seintje aan het VVKP – secretariaat via info@vvkp.be . Ze zullen je dan graag een hernieuwingslink doorsturen.

Waar liggen psychologen in onze kring wakker van?

De kring besprak het eerste beleidsplan van de nieuwe eerstelijnszone Herkenrode. De Voorlopige Zorgraad wil zich voorlopig buigen over 4 prioriteiten, namelijk netwerken, multidisciplinair samenwerken, afstemmen met het Geïntegreed Breed Onthaal en Zorgen voor de zorggevers.

Onze kringleden gaven vooral issues aan rond multidisciplinair samenwerken. Zo worden er moeilijkheden ervaren in het samenwerken met huisartsen, maatschappelijke diensten van mutualiteiten en het OCMW.

We zouden graag een administratieve ondersteuning willen voor onze kringwerking zodat het bestuur zich meer kan concentreren op de inhoud.

Rond de prioriteit “Zorgen voor de zorggevers” zouden we graag een bevraging willen doen naar de taaklast – draagkracht verhouding voor de lokale psychologen, omdat we vermoeden dat heel wat collega’s gebukt gaan onder een hoge werkdruk en in moeilijke omstandigheden opereren.

Ruimer dan de eerstelijnszone bespraken we ook de moeilijkheid dat psychologen niet rechtstreeks kunnen aanmelden in het Netwerk Reling. Dit zullen we oppakken op niveau van het netwerk.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

vier × 2 =