Toekomstgerichte Training voor suïcidale personen: opleiding voor hulpverleners

Toekomstgerichte Training voor suïcidale personen: opleiding voor hulpverleners

Het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) organiseert in Limburg (Hasselt) op 10/10/2019 en 12/11/2019 voor de tweede keer een tweedaagse opleiding voor hulpverleners om groepstraining te kunnen geven aan personen met suïcidegedachten, namelijk de opleiding ‘Toekomstgerichte Training’.
Deze groepstraining is gebaseerd op technieken uit de cognitieve gedragstherapie, probleemoplossende therapie en positieve psychologie. De focus ligt op het denken in mogelijkheden, het leren een beeld te vormen van wat wél zou kunnen in de toekomst door het opstellen van kleine persoonlijke doelen. Een ander belangrijk onderdeel vormt het opmaken van een safety plan waarmee deelnemers stap voor stap geleerd wordt om een suïcidale crisis te herkennen en die crisis beter het hoofd te bieden.
Deze training werd ontwikkeld aan de Vrije Universiteit Amsterdam en werd door VLESP aangepast voor gebruik in Vlaanderen.

Om deel te kunnen nemen aan de opleiding Toekomstgerichte Training en trainer te kunnen worden gelden volgende criteria:
• Min. 3 jaar klinische ervaring, bij voorkeur ervaring met suïcidale personen, bij voorkeur psychotherapie-opleiding
• Min. 1 jaar ervaring met het geven van groepstherapie of het begeleiden van groepen

Kandidatuur kan gericht worden t.a.v.:
Marie Van Broeckhoven – marievanbroeckhoven@cgg-dagg.be Laura Schrijvers – laura.schrijvers@vggz.be

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

17 − drie =