Vormingsavond Autisme: een volwassen diagnose

De Regionale Psychologenkring Herkenrode nodigt u graag uit voor haar volgende vormingsavond! Een leuke manier om in kleine groep je competenties aan te scherpen en nadien tof te netwerken.

Inhoud

Op deze avond zal collega Stefaan Vertommen een beeld schetsen van autisme, zoals dat vaak in de volwassenheid tot uiting komt. De accenten zullen liggen op typische camouflage- en compensatiemechanismen die mensen met ASS gebruiken om te blenden met de sociale omgeving en hun anders zijn te verbergen. Er zal stilgestaan worden bij het ‘autismevriendelijk interviewen’ en bij typische kenmerken met hun verklaringsachtergrond. Verder wil Stefaan een blik geven op de hinderpalen die we zoal tegenkomen in het begeleiden van mensen met autisme doorheen hun levensloop. De invalshoek van de avond is vooral het diagnostisch onderkennen van autisme in de volwassenheid, wat vaak bemoeilijkt wordt door comorbide problemen die eerder regel zijn, dan uitzondering. Tegelijk zal er ook getracht worden om de blik wat te verruimen naar mogelijkheden voor revalidatie en behandeling van comorbide problematieken.

Over de spreker

Stefaan Vertommen is klinisch psycholoog, gedragstherapeut en psychotraumatherapeut.

Werkzaam binnen het Atmosfeer team (conventie referentiecentrum autisme) van het UPC KU Leuven (campus Kortenberg). Momenteel actief in het autismeproject ‘Behandelcoördinatie en Outreach’ van het Agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse Overheid (plan Vandeurzen).

Overige opleidingsachtergrond, zie www.emdr-therapie.be

Praktisch

Datum: Dinsdag 12 november om 19 uur

Doelgroep: alle hulpverleners die met dit thema te maken hebben.

Plaats: Zaal “het Forum”, vzw KIDS, Borggravevijversstraat 9, 3500 Hasselt

Deelnameprijs: 25€ voor leden, 35€ voor niet-leden.

Inschrijven kan online via deze link: Inschrijving vormingsactiviteit Stefaan Vertommen

Over de VVKP en haar regionale kringwerking

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

drie × 3 =